GOW logo.jpg
over galerieopweg
kunst in beweging


galerieopweg is een initiatief van beeldhouwer/ontwerper Marcel Prins.

Op de veel te vaak gestelde vraag, waar is je werk te zien, is hier het antwoord: galerieopweg wil aan de weg timmeren.
Van af nu dus overal en nergens te zien.

Ondanks de geringe afmeting van ongeveer twee witte kubieke meters, wil galerieopweg wat betreft spraakmakende kwaliteits-tentoonstellingen niet onder doen voor haar Londense collega; de White Cube. Deze van oorsprong Haagse, dynamische, witte kuub kan zich, hoewel het de architectonische allure van het IJspaleis ontbeert, inhoudelijk meten met galeries aan de Rotterdamse Witte de With. Toch is galerieopweg bij lange na niet de kleinste galerie; De  Aanschouw afficheert zich als de dùnste galerie van Nederland, en heeft een buitenmaat van H 135 x B 85 x D 40 cm.
galerieopweg is fris en zit niet vastgeroest.

galerieopweg is niet plaatsgebonden maar zoekt juist haar eigen wegen, zet kunst in beweging, brengt kunst op onverwachte plekken, en heeft daardoor een groot publiek bereik.

galerieopweg maakt mobiele exposities die in de breedste zin met thema’s van de weg en het gebruik ervan te maken hebben; kunstwerken, beweging, snelheid, mobiliteit, energie, richting, dynamiek, materie, vergankelijkheid.

Elke vier à vijf weken vindt ergens in Nederland (of elders in Europa) de opening van een nieuwe tentoonstelling plaats. De website www.galerieopweg.nl en galerieopweg.blogspot.com houden u op de hoogte waar en wanneer een en ander plaatsvindt. www.galerieopweg.nl is E-motion.

galerieopweg is tweeslachtig en dubbelzinnig, ambulant ambivalent.
over galerieopweg
galerieopweg